Az alkalmazás betöltődik
 

Ki vagyunk

Az Aqua Paradicsom 2007 júliusában nyitotta meg kapuit, és minden feltételt teljesít ahhoz, hogy egy igazi egészségkomplexum legyen. Területe 12 000 négyzetmétert foglal magában, melyből egy rész fedett, míg a másik 12 000 négyzetméter az nyári szezonra szolgál.

Aqualandunk 3000 fő befogadására alkalmas, és az alábbiakkal rendelkezik: 6 beltéri medence, szabadtéri medencék, lusta folyó, beltéri és szabadtéri vízi csúszdák, szaunák, jakuzzik, pihenő barlang, masszázsszalonok, fitneszterem, fedett foci pálya, étterem és teraszok.

Képgaléria

A PARADISUL ACVATIC

Belső ügyvitelére és a létesítméynek használatára vonatkozó szabályzata

 

A szabályzat kötelező jellege és célja

 
A PARADISUL ACVATIC egy szabadidős, rekreációs és sporttevékenység KOMPLEXUM, ahol a vendégek a rekreációs, szabadidős, relaxáló és szórakoztató szolgáltatásokat egyaránt élvezhetik. A jelen belső ügyviteli szabályzat célja a  rend és tisztaság, valamint a személyek és vagyontárgyak biztonságának biztosítása. 
A belső ügyvitelre és a létesítmények használatára vonatkozó szabályzat kötelező minden haszonélvező, látogató, illetve a PARADISUL ACVATIC Komplexum személyzete számára, a DIP&GIP SRL vállalat tulajdonát képező valamennyi térségen belül, beleértve:
a DN 13 -as országút útkereszteződésétől kiinduló bejárati útat
parkolót és a Komplexum kültéri és beltéri helységeit
 
A PARADISUL ACVATIC által kínált lehetőségek/könnyítések igénybevétele érdekében, Ön mint haszonélvező és egyben vendég, köteles elfogadni a jelen Szabályzatban meghatározott szabályokat. 
 
Amennyiben nem ért egyet a szabályok valamelyikével, kérjük ne lépjen be a helyiségbe. 
A belépési díj megfizetése által Ön, mint haszonélvező (akár az épületen belöl, akár a szomszédos helyiségekben, beleértve a parkolót is) kifejezetten beleegyezik és kötelezőnek ismeri el a jelen belső ügyvitelre és a létesítmények használatára vonatkozó szabályzatot és köteles minden feltétel nélkül tiszteletben tartani az alabbiakban előírt szabályokat, amelyeket feltételezhetően gondosan átolvasott a PARADISUL ACVATIC belterületére való egyszerű belépésekór. A belépőkártya átvételével történő beleegyezése szerződés kötést eredméynez Ön és a DIP&GIP SRL vállalat között, a jelen SZABÁLYZAT feltételeinek megfelelően. 
Ön mint haszonélvező kölönösen kijelenti, hogy megértette és elfogadja, hogy a KOMPLEXUM ellátásában lévő létesítmények (úszómedencék, csúszdák, trambulinok, játszóterek) használata  magába foglalja a sporttevékenységekre jellemző különleges kockázatokat és, hogy ezen sporttevékenységekkel velejáró kockázatoknak köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy sérülést szenvedjen a PARADISUL ACVATIC KOMPLEXUM belterületén. Ilyen esetekben Ön elfogadja, hogy a DIP&GIP SRL csakis olyan-, az Ön fizikai integritását, egészségét vagy életét veszélyeztető károkért felel, melyek a DIP&GIP SRL valamely cselekményének vagy mulasztásának közvetlen következményeként keletkeztek. Ugyanakkór a jelen FELTÉTELEK elfogadása révén, Ön kijelenti, hogy egészségi állapota jó, vagy legalábbis alkalmas a sporttevékenységek végzésére és hogy a lehetségesen felmerülő kockázatok elkerülése érdekében  elsajátította a komplexum biztonságos körülmények közötti használatára vonatkozó összes javaslatokat és előírásokat. 
 
A szülők, valamint gondoskodásukban gyermekeket vagy más személyeket (ítélőképesség nélküli szeméylek, stb.) viselő egyének felelősek a szabályzat gyermekek vagy a gondoskodásukban lévő személyek általi betartásáért. 
Úgy a szülők, mint a kísérő személyek is kötelesek képzést nyújtani valamint figyelmeztetni a gyermekeket a komplexumon belül felmerülhető kockázatok vonatkozásában és kötelesek  állandó felügyeletet és kíséretet biztosítani a gyermekek vagy a gondozásukban lévő személyek számára. 
 
A DIP&GIP SRL tulajdonát képező és gépjárművek által megközelíthető  valamennyi környéken 
bejáratoknál, parkolóban
kötelező a Közúti közlekedési Törvénykönyvben előírt közlekedési szabályok betartása.
Tilos: 
a jelzőtáblák által jelzett kötelező sebesség túllépése
a közúti közlekedési jelzések figyelmen kívül hagyása
a speciálisak kialakított helyeken kívüli parkolás és várakozás 
a hozzáférési utak elzárása
a hulladékok és egyéb tárgyak járművekből történő eldobása
 
A parkoló használata kizárólag az ALINALEX Hotel és a  PARADISUL ACVATIC Komplexum haszonélvezői számára biztosított. 
 
A PARADISUL ACVATIC nyitvatartási programja nyilvánosan közzé van téve a bejárati előcsarnokban és a komplexum honlapján. A hozzáférés időtartama a kifizetett díjaktól függ. A kifizetett időtartam meghaladása esetén, a megfelelő kiegészítő összeg kifizetésére útólag, a helyiség elhagyása előtt kerül sor. A komplexumba való belépés az adott nap zárási ideje előtt legfeljebb másfél órával lehetséges. A zárási idő az az idő, amikor Ön köteles elhagyni a PARADISUL ACVATIC komplexum épületét. 
 
A vállalat vezetősége bármikor korlátozhatja részben vagy egészben a felhasználást (például műszaki meghibásodás, takarítás, műszaki ellenőrzés esetén). Ilyen esetekben az ügyfelek tájékoztatva lesznek a bejáratnál, így az önkéntes beleegyezés alapján belépő vendégek nem igényelhetnek kedvezményeket vagy a belépési díj visszatérítését, illetve semmilyen ebyéb anyagi követelést a szolgáltatások igénybevételének feltételei alapján. 
 
A komplexumba való belépés megköveteli a fürdőruházat, papucs, törölköző és a kötelező zuhanyzáshoz szükséges mosakodó szerek meglétét és használatát. A komplexumon belüli helyváltoztatás a megközelítési és közlekedési útvonalak tiszteletbentartásával történik. 
 
Biztonsági okokból a komplexumban lévő zónák részben videokamerák által vannak felügyelve. A kamerák által készített felvételek megtekintése kizárólag gyanakvás tárgyát képező esetekben lehetséges, a rendőrség által és az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően felhatalmazott személy által. Ezen felvételek a látogatók és a komplexum biztonságát és egyben védelmét szolgálják. 
 
Tilos a 14 éven aluli gyermekek nagykorú személy felügyelet nélküli belépése. Minden kiskorú esetében (14 év alatti vagy feletti gyermek)  a szabályzat megszegésével vagy a gyermekek által okozott károkkal és balestekkel szembeni felelősség a szülőket, illetve azok hiányában a gyámot illeti meg, még akkor is, ha a szülők vagy a gyám nem kísérik el a gyermeket. 
 
A komplexum személyzetének jogában áll bármely haszonálvezőtől személyazonossági igazolványt vagy egyéb bizonyító erejű dokumentumot kérni, amely rámutat a hozzáférési feltételek teljesítéséhez szükséges életkórra, minőségre (tanulő, egyetemi hallgató, nyugdíjas személy). 
 
Tilos a belépés az ájulási krizisekben vagy epilepsziában szenvedőknek, valamint szív-és érrendszeri betegségekben, fertőző betegségekben, mentális betegségekben szenvedő személyeknek, továbbá a nyílt sebekkel, kiütésekkel vagy a nyilvánosság számára bántódást okozó betegségekkel rendelkező személyeknek!
Tilos a belépés azon sazemélyek számára, akik ne tudnak úszni, hacsak nem kíséri őket egy olyan szeméyl aki tud úszni. A kísérő személy állanő és szoros felügyeletet biztosít az úszni nem tudő személy számára!
Tilos a belépés az alkohol és kábítószerek vagy egyéb- fizikai kapacitást befolyásoló gyógyszerek hatása alatt lévő személyek számára!
 
Tilos a helyiség pénztárgépek vagy nem a közlekedésre szánt zónákon keresztül történő 
 ideiglenes elhagyása, kivéve a rövid távú, indokolt eseteket (járműben felejtett tárgyak esetén, stb), amelyeket a pénztárban jelen lévő személyzet engedélyez!
 
Tilos a belépés bármilyen állattal!
Tilos a komplexumba való belépés lőfegyverrel és bármilyen más fehyverrel- bármilyen ütő tárgyal, bénító vagy semlegesítő eszközzel!
 
Tilos a kémiai és mérgező-, bármilyen a vendégek egészségét veszélyeztető kémiai vagy mérgező anyagokkal való belépés!
 
A kikapcsolódáshoz nem szükségek csomagokat/tárgyakat a haszonélvezők a személyes öltözőkben hagyják. A zuhanyzókon túli relax zónaba való belépés csak kézi csomaggal lehetséges amely kézi csómag a Komplexumon belüli specifikus tevékenységekhez szükséges tárgyakat tartalmazza. 
 
A belépéshez szükséges elveszett, vagy kellő időben fel nem használt utalványok vagy egyéb dokumentumok kicserélésére nincs lehetőség és nem igényelhető azok pénzbeli egyenértékének vissza térítése sem. 
 
Szolgáltatás vagy termék megrendelésekór köteles elenőrizni a vonatkozó kasszajegyen feltüntetett adatokat; a visszajáró pénzt azonnal, a kasszajegy átvételekór ellenőrizze; későbbi panaszok elgogadására nincs lehetőség, azok figyelmen kívül maradnak. 
 
Ön, mint haszonélvező köteles megbizonyosodni, hogy teljesíti a komplexumba való belépéshez és a komplexum által nyújtott külömböző szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez szükséges feltételeket és hogy ismeri a komplexum szabályzatát. Ugyanakkór az Ön, mint haszonélvező kötelessége tudomést szerezni a további díjakról. 
 
A haszonélvezők kötelesek megőrizni a belépő kártyát, karszalagot és egyéb kölcsönzött tárgyakat, hogy elkerülhető legyen azok elvesztése. A belépő karszalagot a tartózkodás ideje alatt a kézen viselendő, a fürdőzés ideje alatt is és nem hagyható felügyelet nélkül. Ezen rendelkezések betartásának elmulasztása  a karszalag elvesztése esetén a ráeső egyenérték megfizetését vonja maga után. 
 
A veszteségek/károkra vonatkozó díjszabás jegyzéke a bejárati állófogadás helyszínén van feltüntetve. 
A belépési díj nem garantálja a napozóágy elérhetőségét, azok a rendelkezésre álló helyek határán belül foglalhatók el.
 
A haszonélvezők kötelesek olyan magatartást mutatni, amely által a komplexumon belüli biztonságot, nyugalmat, rendet, fegyelmet és tisztaságot nem veszélyeztetik. 
 
A felszerelések és létesítmények használatára csakis az azokra vonatkozó program szerinti órákban van lehetőség. Továbbá kötelező figyelembe venni a létesítmények használati utasítására vonatkozó táblákat és a személyzet részéről érkező kéréseket. Kötelező ugyanakkór betartani az egyes felszerelésekre és létesítményekre vonatkozó meglévő szabályokat, amelyek az adott részeken ki vannak függesztve vagy a komplexum személyzete által szóban vannak ismertetve önnel. 
 
A Paradisul Acvatic felhívja a figyelmét, hogy a helyiségen belül fennállható csúszász veszély magas. A haszonélvezőknek figyelembe kell vennie a helyiségen belül bekövetkezhető, nedves felületetek és bizonyos rögzített vagy mozgó akadályok (napágyak, napernyők, a komplexum vagy a vendégek tulajdonát képező egyéb tárgyak ) által okozott balesetek kockázatát. 
 
Emiatt a haszonélvezők csúszásgátló papucsot viselnek, különös figyelmet fordítva a helyiségen belüli és kivüli mozgásokra. A szükők és gondozásukban gyermekekkel vagy más személyekkel rendelkező kísérő személyek biztosítják a csúszásgátló papucsok gyermekek és a gondoskodásukban lévő személyek általi viseletét. Amennyiben Ön, mint látogató vendég nem tartja be ezen szabályt, vállalja a szabály elmulasztása következtében bekövetkezett károk és veszteségek elviselését és mentesítit a DIP&GIP SRL vállalatot bármilyen felelősség alól. 
 
Az öltöző kabinokat, szabály szerint, egy személy használja. 
 
Minden egyes  haszonélvező köteles használni a zuhanyzókat a fürdőmedencék zónájába való belépés előtt és a szauna használata után. 
 
Tilos a szappan vagy más testtisztító termékek, testápoló krémek használata a zuhanyzókabinon kívül.
 
Tilos a fürdőmedencék vagy csúszdák használata kiengedett hajjal (ajánlott a fürdősapka használata, vagy legalább a haj összefogott viselése). 
 
A 3 évnél fiatalabb gyermekek kötelező módon speciál fürdőpelenkát használnak a fürdőmedencékben. Az 5 évnél fiatalabb gyermekek kötelező módon használnak karúszógumit a fürdőmedencékben. 
Minden 14 évnél fiatalabb gyermek állandó szülői vagy kísérő személyi felügyelet alatt lesz kötelező módon. 
 
Tilos az ajtók (különösen a vészkijárati ajtók) vagy a hozzáférési (bejárati) útvonalak nyugágyak, táskák, törölközők vagy egyéb tárgyak általi elzárása. 
A PARADISUL ACVATIC helyiségein belül a vendégek civilizált viselkedést mutatnak, úgy a fürdő és relax zóna teljes részein, mint a szaunákban is és a gőzfürdőkben megőrzik a csendet. 
A haszonélvezők kötelesek olyan viselkedésformát mutatni, amely által nem zavarják a többi vendéget. 
 
A szeretet kifejezésének formája illő kell, hogy legyen, anélkül, hogy az zavaró hatással legyen a környéken lévő személyekre nézve. Az intim interakciók az elkövető személyek kitelepítése vagy adott esetben az illetékes szervek értesítése által büntetendők, a már kifizetett belépőjegyek egyenértékének visszatérítése nélkül.
 
Tilos a túlzott alkoholfogyasztás (szédelgés, réstegség) , a komplexum fenntartja az alkohol árusítrás eseti alpon történő korlázásának vagy elutasításának jogát a körülményektől függően és az ittas állapotban lévő személyek átali alkohol fogyasztás betiltásának illetve azon személyek helyiségből való kitelepítésének jogát. 
 
 
 
 
A szaunák használata
 
A szaunák használata a vendégek saját felelősségére történik, tilos azok használata a szív- és érrendszeri problémákkal, alacsony vagy magas vérnyomással, lázzal, szív-és érrendszeri rendellenességekkel rendelkező vagy bronchopulmonális betegségekben szenvedő személyek számára, továbbá alkoholos italok, antikoagulánsok, antihisztaminok, vazokonstiktorok, vasodilatátorok, stimulánsok, kábítószerek vagy nyugtatók, stb. hatása alatt lévő személyek valamint terhes vagy menstruációs ciklus ideje alatti nők számára. A szaunák használata rendszerint csak a teljes mértékben egészséges személyek számára ajánlott. Amennyiben kétségei vannak, először forduljon orovoshoz, hogy elkerülje a lehetséges komplikációk felmerülését. A szaunák használatát olyan törölközővel végezze, amelynek mérete elég nagy ahhoz, hogy testének (beleértve a lábakat is) védelmet nyújtos és elkerülhesse a padokkal való érintkezés következtében kialakulható fertőzéseket. Alternatívasként két külömböző törölközőt is használhatunk, egyiket a test, másikat pedig a lábak védelme érdekében. 
A szaunában való tartós kitettség hányingert, szédülést és ájulást okozhat. A szauna használatának ésszerű időtartama legtöbb 10 perc.
 
Tilos  a szaunák 14 évnél fiatalabb gyermekek általi használata. Szigorúan tilos a szaunák alkoholos italok hatása alatt lévő személyek általi használata!
 
Megfelelő higiénia érdekében a zuhanyzó mind a szauna használata előtt, mind a szauna használata után is kötelező és a szaunába csak akkor lépjen be, ha már teljesen megszáradt. 
 
A papucsokat és fürdőköpenyeket kint hagyjuk, a szaunák bejáratánál. 
 
Tilos a saját készítésű infúziók szaunába való bevitele és használata! Az infúziókat kizárólagosan a komplexum szak személyzete készítheti. A szaunázás befejezését követően, beleértve a szükséges hűtési szakaszokat is, a vendégek fürdőköpenyt vagy törölkozőt viselnek. Amennyiben egészségi állapota azt megengedi, a szaunába való belépés után hűtse le magát a szaunák mellett kialakított zuhanyzókban vagy a hideg fürdőmedencében, illetve láb medencében, hogy ez által a  testhőmérséklet szintje normál és a vér keringése megfelelő legyen. 
 
Hagyományos módon a szaunákban különleges körülmények állnak fenn, mint például magasabb hőmérsékleti viszonyok, diffúz fény, lépcsőzetes padok és külömböző hőforrások. Mindezek a haszonélvezők fokozott figyelmét igénylik. 
 
Ne érintkezzen a múszaki felszereltséggel (például lámpák, fűtőberendezések/ a szaunákban található kályhatestek, biztonsági rácsok és hőmérők) és ne takarja le ezen ellátásokat tárgyakkal/törölközőkkel (tűzveszély!). 
 
Csúszdák és játszótéri berendezések
 
A csúszdák használati szabályai/utasításai a beredezések mellett található utasítást adó táblákon tekinthetők meg. A haszonélvezők kötelesek betartani ezen szabélyokat és utasításokat. Az utasítást adó táblákon meghatározott felshasználási korlátozások célje elsősorban a haszonélvezők biztonságának biztosítása. A csúszdák nem megfelelő használata esetében a haszonélvezők vállalják a sérülések kockázatait. 
A csúszdák és játszótéri berendezések használata szigorúan tilos az alokogolos italaok hatása alatt lévő személyek számára!
A kiskorú gyermekek csakis a szülők vagy a gondozó személyek kíséretében, tanácsában és felügyeletében használhatják ezen berendezéseket. 
Tilos a csúszdák használata az úszni nem tudó személyek számára!
Tilos a csúszdák használata a víz mélységéről, a csúszdák használati módjáról, a helyes testtartásról és az összes maximális biztonsági ajánlásról és szabályról való tájékoztatás előtt. 
Tilos a csúszdák használata ájulási krízisben, pánikrohamokban, epilepsziás krízisekben, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, továbbá klausztrofóbiás, rossz egészségi állapotú, hátgerinc sérülésben, vagy egyéb balesethelyzetet okozható bántalomban szenvedő személyek számára. 
Fizikai vagy szellemi fogyatékosságban szenvedő személyek csak felnőtt kísérő személy jelenlétében használhatják a csúszdákat. 
A 14 évnél fiatalabb gyermekek állandó szülői/gondviselői felügyelet alatt lesznek (korhatár).
Az idősek nagyobb figyelmet fordítanak a csúszdák nehézségi fokozatára azok használata előtt. 
Kötelező a csúszdákon való csúszási testtartás tájékoztatási anyagokon és a csúszdák használati szabályaira vonatkozó leírások szerinti betartása!
A jelzőlámpák színeinek megfigyelése kötelező, nevezetesen:
Zöld - engedélyezett  a csúszdához való hozzáférés 
Piros - tilos  a csúszdához való hozzáférés 
A csúszdákhoz való hozzáférés egyénileg történik: szigorúan tilos a csúszda két vagy több személy általi együttes használata!
A hangos bemondó által közvetített szabályok/üzenetek betartása kötelező!
Tilos a tompa/akasztó/durva tárgyak viselete a csúszdákat használó személyek által. 
A kiabálás/fütyülés/csujogatás vagy hangos párbeszédek elkerülése kötelező!
Kötelező a csúszda érkező medencéjében kialakított merülési helyet azonnal elhagyni csúszás után!
Kötelező a vízi mentők által továbbítot/kiadott ajánlások és hangjelzések betratása! 
A komplexum bármely létesítményének használata előtt minden haszonálvező köteles ismerni és tiszteletben tartani az összes biztonsági előírást, ajánlást és használati szabályt, kiskorú gyermekek esetén a felelősség teljes mértékben a szülőkre, kísérő személyekre vagy a törvényes gyámoka tartozik. 
Tilos s csúszdák úszni nem tudó, vagy speciál lebegő felszereléssel nem rendelkező szeméylek általi használata!
Tilos a csúszdák megjelenített paneleken ajánlott korhatár alatti személyek általi használata!
Tilos a létesítmények használata (csúszdák, trambulinok, medencék) azon haszonélvezők számára, akik olyan felszereléssel vagy tompa tárgyakkal rendelkeznek, amelyek által sérülést okozhatnak!
Különös figyelmet kell fordítani a következő szabályokra: 
A csúszdákra való felmenetel fokozott figyelmet igényel, használja a korlátot és legyen figyelemmel a többi jelenlévő vendégre. A szaladás szigorúan tilos!
A csúszdák csak az útvonal felszabadulása után használhatók, a jelzőlámpa zöld színű fényének jelzésére és csak akkor, miután teljesen megbizonyosodott róla, hogy senki nem állt meg a csúszdán, elegendő biztonsági helyet hagyva elől. A vendég felelőssége ellenőrizni a csúszdát lecsúszás előtt. 
Kötelező módon be kell tartani az összes megjelenített biztonsági utasítást, illetve a komplexum személyzetének ajánlásait és hangüzenetek által közvetített üzeneteit.
A csúszdák használatát követően a vízi mentők azonnal biztosítják a csúszdából való kijárati zónát. A csúszdából való kijárati zónán keresztül azonnal nem távozó haszonélvezők felelősek az ekképp okozott balesetekért.
A komplexum nem vállal felelősséget a csúszdák használata következtében megrongálódott fürdőruházatokért. 
 
 
 
Különösen tilos: 
 
Bármely, más mint az utasítások által előírt csúszó helyzet felvéele
A csúszási területen vagy a csúszda kijáratánál való megállás
A csúszdán való lenről felfelel történő mászás
 
Ezen szabélyok betratásának elmulsztása SÚLYOS BALESETEKET okozhat. 
A haszonélvezők betartják a különféle csúszdák használatát megillető korhatárra vonatkozó előírásokat. A csúszdák területén az 1-14 éves gyermekek állandó szülői/gondviselői vagy a szülő/gondviselő éltal felgatalmazott másik felnőtt személy felügyelet alatt lesznek. 
 
Ezen szabályok megsértése esetén elrendelhető a helyiségből való kitiltás, a már kifizetett összegek visszetérítése nélkül. 
 
Az ugró trambulinok használata
 
Tilos a trambulinok használata az úszni nem tudó személyek számára!
Tilos a trambulinok használata a víz mélységéről, a csúszdák használati módjáról, a helyes testtartásról és az összes maximális biztonsági ajánlásról és szabályról való tájékoztatás előtt. 
A 14 évnél fiatalabb gyermekek állandó szülői/gondviselői felügyelet alatt lesznek.
Tilos a trambulinok használata ájulási krízisben, pánikrohamokban, epilepsziás krízisekben, szív- és érrendszeri betegségekben, mentális betegségekben vagy akrofóbiában (magasság iszonyban) szenvedők, továbbá rossz egészségi állapotú, hátgerinc sérülésben, vagy egyéb balesethelyzetet okozható bántalomban szenvedő személyek számára. 
Fizikai vagy szellemi fogyatékosságban szenvedő személyek csak felnőtt kísérő személy jelenlétében használhatják a trambulinokat. 
Az idősek nagyobb figyelmet fordítanak a trambulinok nehézségi fokozatára azok használata előtt, illetve a korhatár és a fizikai állapot alapján kialakulható kockázatokra. 
Tilos a tompa, éles vagy egyéb sebeket okozó tárgyak viselete!
Kötelező a medencébe való csobbanó vízi mentők által meghatározott útvonalakon történő azonnali elhagyása!
Kötelező a vízi mentők által továbbítot/kiadott ajánlások és hangjelzések betratása! 
A trambulin magasságának megfelelő kiválasztása – 1.00m/3.00,/5.20 m !
A trambulinra való felmenetel fokozott figyelmet igényel, használja a védő korlátot és legyen figyelemmel a többi jelenlévő vendégre.
Tilos a felvezető rámpa vagy a trambulinon való szaladás, játszás vagy bármilyen olyan egyéb aktivitás, amely által zavarjuk vagy eltereljük az ugrók figeyelmét vagy amelyek által azoknak sérüléseket okozhatunk! Ugrás előtt a vendég ellenőrzi, illetve megbizonyosodik arról,  hogy a medencében, leszállási területen nincs jelen másik személy. 
Szigorúan tilos a csoportos ugrás/ ezen tevékenység csakis egyedileg és teljes mértékű fegyelmi magatartás mellett végezhető. 
SZIGORÚAN TILOS: 
a sikoltás, agresszív hangnem, hangoskodás
a káromkodás, illetlen kifejezések /gesztusok
a fizikai erőszak bármilyen fajta megnyilvánulása (beleértve a „játékos” gesztusokat, más vendégek meglükését/a velük való ütközést, stvb.)
a csúszdák használata bármilyen a saját magunkat vagy a haszonélvezőket zavaró vagy sértő tartozékokkal
az úszómedencék, trambulinok és csúszdák póló viseletben való használata. Megengedett a neoprénből vagy hasonló összetételű anyagból készült speciál úszópólók vagy gyermekek esetében az UV-szűrős felsők használata. 
a mobiltelefonok használata, amennyiben az által zavarja a többi vendéget (pl. hangos beszéd vagy más személyek fényképezése az ő beleegyezésük nélkül)
az úszómedencébe, csúszdára, trambulinra vagy szaunába való belépés mobiltelefonnal
az úszómedencéhez vagy a csúszdákhoz való hozzáférés  video kamerával vagy filmező berendezésekkel
a fényképezés vagy professzionális fotózás, valamint más személyekről való felvétel vagy fénykép készítése, ha az adot személyek nem adták beleegyezésüket (mert zavarják vagy megsértik jogaikat)
 
Más személyek jogainak megsértéséért ön kizárólagos felelősséggel tartozik az alábbi esetekben: 
a virágok leszakítása.
a fürdő zónák és az úszómedencék szennyzése (pl. vizeletürítés és egyéb ürítések a fürdővízben, a pohatak öblítése, a kozmetikai maszkok mosása, stb.).
a vészkijáratok nyugágyakkal vagy egyéb tárgyakkal történő elzárása.
az öltöző szekrények előtti mezítláb járás.
utcai ruházatban vagy cipőben történő belépés a zuhanyzókba illetve a teljes relaxáló területre.
borotválkozás vagy haj festés.
a pedikűr, manikűr és egyéb kozmetikai vagy test kezelések kozmetikai vagy masszázs kabinokon kívüli végrehajtása.
az élelmiszerek vagy italok (különösen alkoholtartalmú italok), illetve a szabélyzat által megtiltott tárgyak helyiségbe való bevitele. Megengedett a 3 évnél fiatalabb kisbabák számára szükséges speciál élelmek, italok, tárgyak helyiségbe való bevitele. 
a helyiség egyik részéből a másik részére való áthaladás élelmiszer vagy ital termékekkel.
élelem vagy utal termék fogyasztás az úszómedencékben, csúszdákon vagy trambulinokon.
a fegyverek vagy tartozékok helyiségbe való bevitele.
a földre vagy a fürdő vízbe való köpés.
a dohányzás, beleértve a kinti dohányzást (és elektromos cigaretta dohányzást). Kivételt képeznek a hamutartókkal ellátott és dohányzásra kialakított helyek a helyiség külső területén.
az úszómedencékbe való más, mint a kialakított lépcsőkön történő bejutás és távozás. Ezen szabály az úszómedencék szélén vagy azok zárt részein való bejutás során elszenvedhető sérelmek miatt érvényes. 
a törölközők, fürdőköpenyek, pólók vagy egyéb tárgyak kapaszkodó korlátokon való elhagyása.
az úszómedencék széléről a vízbe való ugrás, illetve más személyek vízbe lökése vagy dobása.
torna gyakorlatok végzése a bejárati lépcsőkön vagy a kapaszkodó korlátokon.
papucsok vagy úszólábak használata a vízben.
matracok vagy egyéb játszótéri felszerelések használata a vízben.
rádió, TV készülék, illetve hangszerek vagy jelzőeszközök, hangszórók helyiségbe való bevitele és használata.
bármilyen reklámanyag szétosztása, beleértve a parkolót is.
bármilyen jellegű pénzgyűjtési akció szervezése.
 
Az étteremben megvásárolt ételek és italok kizárólag a speciálisan kialakított éttermi részeken, illetve a teraszon és a szabadtéri bár területén fogyaszthatók. A sértetlen műanyag, polikarbonát vagy karton dobozba tárolt italok fogyaszthatók a nyugágyas zónák területén is. 
Felelősség 
A haszonélvezők gondosan használják a PARADISUL ACVATIC összes felszerelését és létesítméynét. 
A vendégek felelősek a saját tevékenységeik vagy viselkedésük eredményeként okozott károkért, például a KOMPLEXUM létesítményeinek nem megfelelő módon történő használatáért, összemocskolásáért vagy megrongálásáért. Ugyanakkór  a vendégek egyénileg felelősek a harmadik feleknek okozott bármilyen károkért (beleértve a többi vendégek megsértését). 
A gyermekek által okozott károkért a szülők vagy gondviselő személyek felelnek a polgári törvénykönyv által előírt törvényeknek megfelelően. 
A JOGSZABÉLYOK ÁLTAL ELŐÍRT (AZ ALÁBBIAKBAN FELSOROLT) KÖTELEZŐ FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI ESETEKEN KÍVÜL ÉS BÁRMELY A TÖRVÉNY ÁLTAL ELŐÍRT EGYÉB KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS ESETÉN KÍVÜL, AZ ALKALMAZANDÓ JOGSZABÁLYOK ÁLTAL LEHETŐVŐ TETT LEGTELJESEBB MÉRTÉKBEN, A DIP&GIP SRL ZARNESTI SEMMILYEN ESETBEN NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE ÖNNEL SZEMBEN, MINT HASZONÉLVEZŐ,  SEMMILYEN ÖN VAGY AZ ÖN VAGYONTÁRGYAI ÁLTAL ELSZENVEDETT VESZTESÉGÉRT VAGY KÁRÉRT, A PARADISUL ACVATIC KOMPLEXUMBAN VALÓ JELENLÉTÉRE KIHATÓAN VAGY A PARADISUL ACVATIC ÁLTAL FELKÍNÁLT LÉTESÍTMÉNYEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELE SORÁN BEKÖVETKEZETT VESZTESÉGÉRT VAGY KÁRÉRT. 
A DIP&GIP SRL csak abban az estben vonható felelősségre a haszonélvezők testi integritására vagy életére kiható károkért, amennyiben az elszenvedett károk a DIP&GIP SRL valamely-, a termékek vagy a szolgáltatások használatára vonatkozó tevékenységének vagy mulasztásának eredményeképpen keletkeztek. Ennek megfelelően, a DIP&GIP SRL nem felel az Ön, mint haszonélvező egészségére vagy életére kiható károkért, ha ezek a károk önnek köszönhetőek vagy az ÖN hibájából keletkeztek, illetve ha más személyeknek köszönhetőek vagy az ők hibájából keletkeztek. 
Őn, mint haszonélvező elfogadja és egyetért azzal, hogy a DIP&GIP SRL nem vonható felelősségre az Ön komplexumban való jelenlétével kapcsolatos, illetve a felkínált létesítmények vagy szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos károkért ée anyagi veszteségekért, mint: 
- Semmiképp nem felel az Ön helyiségen belül ellopott vagyontárgyaiért. A haszonélvezők számára kifejezetten javasolt, hogy ne vigyenek be a helyiségbe értéktárgyakat. Azomban, ha valamely haszonélvező mégis értéktárgyal rendelkezne, akkor ajánlatos, hogy azt helyezze a speciális értéktárgy örző szerkrénybe.
Egyértelműsítjük azonban, hogy a speciális értéktárgy örző szekrények az ügyfelek számára vannak kialakítva, de azok felkínálása nem vonja maga után, hogy a Paradisul Acvatic feleljen a bennük tárolt tartalomért. 
- Nem vállal semmilyen felelősséget a haszonélvezők által a helyiségbe bevitt vagyontárgyak felügyeletéért vagy őrzéséért (beleértve a parkolót is). E bekezés rendelkezései mind az öltözőben található szekrényben, mind pedig az értéktárgy örző szerkrényben tárolt vagyontárgyakra vonatkoznak. A komplexum nem vállal felelősséget sem a pénz vagy értéktárgyak öltözőben található szekrényben vagy az üzemeltető által rendelkezésre bocsátott értéktárgy örző szerkrényben való tárolásakór sem. 
- A PARADISUL ACVATIC nem rendelkezik a vagyontárgyak őrizeti felelősségével. Mitöbb, a haszonélvezők kötelessége bezárni az öltözőben található szekrényt vagy a vagyontárgy őrző szekrényt használat után, ellenőrizni annak megfelelő zárását és megőrizni a kulcsot vagy karszalagot.  
- Semmilyen módon nem felel az Ön  komplexumon belül megsemmisült vagy megrongálódott vagyontárgyaiért, független azok megsemmisülésének vagy megrongálódásának körülményeitől: mechanikai károsodás, vizzel való érintkezés, vízbe ejtés, füldre ejtés, stb.
- Nem felel a járművekért, sem a járművekben őrzött vagyontárgyakért; a rendelkezésre bocsátott parkoló helyeken parkolt járműveknek okozott károkért, sem a járművek harmadik felek elkövetett ellopásáért. A KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI TÖRVÉNYEK úgy a parkolóban, mint a komplexum összes közlekedési területén érvényesek. 
A DIP&GIP SRL azon károkért vagy vagyoni veszteségekért felel, amelyeket szándékosan, súlyos gondtalanságból vagy a szerződéses kötelezettségek teljesítésének elmulasztása által okozott önnel szemben. 
A komplexum nem vállal semmilyen felelősséget a fürdőruhák,ékszerek/karórák esetleges elszíneződéséért, kopásáért vagy megrongálódásáért,  mivel elez elváltozások a víz összetétele, a nap hatására keletkeznek. 
A DIP&GIP SRL nem vállal felelősséget a haszonélvezőkre nézve jogviták, balesetek vagy meghibásodások (vihar, hó, elektromos kisülés, túláram stb.) alapján okozott károkért. 
Ha az ügyfelek tárgyakat találnak a helyiségen belül vagy a parkolóbak leadják azokat a recepción. Az elhagyott tárgyakat a program befejezése után a összegyűjtik és megőrzik, amint következik: 
- az értéktárgyak (beleértve, d enem kizárólag: telefonok, tablettek, ékszerek, laptopok, elektronikai cikkek, 100 lejnél nagyobb pénz összegek, stb.) a törvényes rendelkezések által előírt 10 napos határidő ideje alatt lesznek megőrizve; a törvényes határidő lejárta után ezen vagyontárgyak a hatóságoknak lesznek átadva. 
- a kis értéktárgyakat 2 hónapon keresztül lesznek megőrizve, majd nonprofit intézmények vagy szövetségek számára lesznek továbbítva adományként. 
Ön, mint haszonélvező, egyetért a következőkkel: 
- Egyetért azzal, hogy a Paradisul Acvatic-nak joga van meghatározni, hogy melyek azon tárgyak amelyek értéktárgyaknak minősülnek és melyek, amelyek nem.
- Egyetért az elhagyott  tárgyak a Paradisul Acvatic döntése alapján történő adományozásával valamely nonprofit szövetségnek vagy intézménynek. 
 
A HOZZÁFÉRÉS TILALMA
Amennyiben nem tesz eleget a jelen Szabályzat által előírt kötelezettségeinek, a DIP&GIP SRL jogosult az önnel megkötött szerződés azonnali megszöntetésére – a szerződés megszöntetésre akkor kerül sór, ha a komplexum személyzete szóban tájékoztatja önt, hogy köteles elhagyni a helyiséget, anélkül, hogy egyéb formaságra szükség lenne. 
Bármilyen jellegű verbális agresszio vagy bármilyen illetlen, agresszív és alkalmatlan megnyilvánulás 
Sikoltozás, agresszív vagy magas hangnem, zaj
Káromkodás és illetlen kifejezések/gesztusok
A biztonság és rend veszélyeztetése
A többi látogató bármilyen formában történő zavarása
A komplexum vagyontárgyainak károsítása vagy vandál pusztítása
 
Amennyiben a DIP&GIP SRL kijelentette a szerződés megszüntetését és a személyzet jelezte, hogy köteles elhagyni a helyiséget, ön köteles azonnal leadni a komplexum tárgyait (beleértve a belépő karszalagot), kifizetni a szolgáltatások ellenértékét (adott esetben) és csendben, azonnal elhagyni a helyiséget. 
 
Ha nem tesz eleget a jelen bekezdésben ismertetett rendelkezéseknek, az illetékes szervek beavatkozására kerül sor. 
Amennyiben a DIP&GIP SRL kijelentette a szerződés megszüntetését és a személyzet jelezte, hogy köteles elhagyni a helyiséget, és amennyiben Ön a kijháratnál nem rendezi fizetési kötelezettségeit, a DIP&GIP SRLfenntartja azon jogát, amely éltal elrendelheti a helyiséghez való hozzáférés tilalmát. 
Az ingatlan területére vagy a komplexumba való illegális belépés, a belépő díj megfizetésének elutasítása, illetve a fizetési szolgáltatások csalárd használata azonnali kizárást, eltiltást eredményez, míg az elkövetőre vonatkozóan értesítve lesznek az illetékes rendőri szervek. 
A PARADISUL ACVATIC komplexum keretén belül tilos a faji, állampolgárság, etnikum, nyelv, vallás, társadalmi kategória, hiedelmek, nem, szexuális irányultság, életkor, fogyatékosság stb., vagy bármely más olyan kritérium alapján történő megkülönböztetés, amelynek célja vagy hatása, hogy korlátozza a törvéynes egyenjogúság egyenlő módon történő gyakorlását. 
A PARADISUL ACVATIC komplexumba történő belépésével Ün kifejezetten és egyértelműen fejezi ki egyetértését a személyes adatok mind az űrlapok kitültése, mind pedig a videomegfigyelő rendszerek használatával a törvény által engedélyezett hiteles célokra történő gyűjtésével és feldolgozásával. 
A belső ügyvitelre valamint az úszómedencék, csúszdák, trambulinok és a komplexum egyéb  létesítményeinek használatára vonatkozó szabályzat a komplexumon belüli úszómedencék, csúszdák, trambulinok és egyéb létesítméynek általános használatára érvényes. 
Kölönleges események esetén további kivételes szabályok is alkalmazhatók, anélkül, hogy a PARADISUL ACVATIC belső ügyvitelére és a létesítméynek használatára vonatkozó szabályzat visszavonására sor kerülne. 
A PARADISUL ACVATIC személyzetének részét képező bármely személy gyakorolhatja a jelen szabályzatban előírt jogokat bármelyik haszonélvezővel szemben. A PARADISUL ACVATIC személyzetének utasításait a haszonélvezők kötelesek betartani. 
- A PARADISUL ACVATIC belső ügyvitelére és a létesítméynek használatára vonatkozó szabályzata 2017. január 01-i dátummal hatályos.